Jålit

en åländsk nöjestidning.

MÅNADENS STJÄRNA:

Camomille

star
Caroline

Singer-songwritern Caroline Furbacken, numera under pseudonymen Camomille, är aktuell med ny musik på svenska. Efter ett album och tre ep-släpp under eget namn styr hon skutan mot sitt nya projekt och den 30 augusti släpps den första singeln från projektet.

 

Caroline Furbacken, vad är ditt favoritte?

– Oftast ett rooiboste med vanilj- och honungssmak.

 

Inte kamomillte?

– Åh! Det dricker jag nog också!

 

Du har nyligen börjat verka under artistnamnet Camomille, varifrån kommer namnet?

– Jag har länge tänkt att det vore gött med ett artistnamn som skiljer en från ens privatperson men tyckte det var jättesvårt att hitta något som inte bara lät konstigt. Jag ville gärna hitta ett namn som passar på både svenska och engelska, till slut hittade jag Camomille. Jag tycker att det har en sån fin klang, det funkar på olika språk och ligger även nära mitt namn, Caroline.

 

Hur skiljer sig Camomille från Caroline? Vem är Camomille egentligen?

– Camomille kanske är en sammansättning av mina bästa egenskaper. Camomille kan vara där och då i musiken. Jag har en ganska varm och hoppfull syn på världen som Camomille. Själv kan man ju fastna i vardagen.

 

Är det ett alter ego eller är det du fast en annan version?

– Nog är det mycket jag i Camomille.

 

Vad kan du avslöja om din kommande låt?

–  Låten heter ”Du är mitt hem” och handlar om att ha någon person att komma till för att ladda och bygga upp sig själv och sen kunna komma ut i världen igen.

 

Dina texter handlar ofta om situationer i ditt liv. Är det skrämmande att vara ärlig om sådant?

–  Jag utgår såklart mycket från mig själv, samtidigt upplever jag inte att jag skriver så mycket om mitt privatliv, eller ger så mycket detaljer om det. Däremot tycker jag det  ibland kan vara skrämmande när man skriver texter som visar på ens sköra sida eller tankar eftersom man ska vara stark eller klara av saker på ett visst sätt. Att då blotta sina tankar kan vara skrämmande.

 

Hur tycker du att detta mottas av din publik?

– Egentligen har jag bara fått väldigt positiv feedback. Det absolut bästa som kan hända är att någon kommer fram och säger ”Du, jag blev jätte berörd av den här låten”, det är väl lite därför jag håller på och det är liksom lite det man vill att någon ska kunna connecta med, det man har inom sig. 

 

Dina låtar handlar ofta om kärlek. Vad har du för tips till unga i deras kärleksliv? Borde man ringa den där tjejen eller killen man tänker på ibland?

–  Haha. Mitt tips är att framför allt tycka om sig själv och förstå liksom att man är otroligt värdefull. Det är jättejobbigt att vara ung, men så viktigt att förstå att alla verkligen är värdefulla, också att man själv förtjänar kärlek och respekt. Jag själv var väldigt blyg under min uppväxt. Jag har alltid varit kär i andra på håll, kanske för att jag har tänkt att ingen tycker om mig. Absolut tycker jag att man ska våga ringa, men ta ingen skit! 

 

Hur ser framtiden ut för dig? Vad ser du fram emot att göra?

– I sommar har jag fått spela ganska mycket och det har varit jätteroligt. Jag hoppas att det blir mer tillfällen till det även fast det inte är högsäsong. Sen är jag även sugen på att skriva mer. Ju mer jag skriver låtar desto fler låtar vill jag skriva och funderar på vad jag kan göra bättre. Jag har skrivit låtar sedan jag var ungdom av och till men nu växer intresset! Jag är sugen på att skriva ännu mer helt enkelt!

Text Anna Johansson

Foto David Lundberg

26 augusti 2024